Πάτρα: Ο Α. Μαζαράκης για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

by sawamix

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο, το μέλος του προεδρείου του, ο καρδιολόγος κος Ανδρέας Μαζαράκης απέστειλε στα ΜΜΕ την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ζούμε σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, αποδυνάμωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων χρόνων, φοροεπιδρομής και στοχοποίησης ορισμένων κοινωνικών ομάδων, με πρώτο και καλλίτερο τον ιατρικό κλάδο.

Ζούμε σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, αποδυνάμωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων χρόνων, φοροεπιδρομής και στοχοποίησης ορισμένων κοινωνικών ομάδων, με πρώτο και καλλίτερο τον ιατρικό κλάδο.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα των γιατρών όλων των χώρων αυξάνονται και γίνονται δυσεπίλυτα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν μια δυναμική διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου. Μια διοίκηση που πραγματικά να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα, με θέσεις ρεαλιστικές και σύγχρονες, που να συνεισφέρουν όχι μόνο στους γιατρούς, αλλά προπάντων στην υγεία και στην περίθαλψη του Ελληνικού λαού. Γιατί σήμερα η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ένα συνδικαλιστικό κίνημα που μπορεί να ακούει τους κτύπους της και όχι μόνο το στενό επαγγελματικό πρόβλημα.

Σ’ αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική και κοινωνική συγκυρία για τον τόπο, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εξευρεθούν λύσεις:

– Που θα κυριαρχούνται από τη λογική και το δίκαιο.
– Θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του τόπου.
– Θα υπηρετούν πρώτιστα τον Έλληνα πολίτη και παράλληλα θα διασφαλίζουν την επιστημονική, κοινωνική και οικονομική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.

Ριχνόμαστε στη μάχη των εκλογών γνωρίζοντας ότι το σημαντικότερο είναι η ευθύνη των μετεκλογικών υποχρεώσεων.

Θα αγωνιστούμε για να κάνουμε τον Ιατρικό Σύλλογο ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας και όχι απλά μια σφραγίδα που περιφέρεται.

Θα αγωνιστούμε για φαινόμενα που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας, όπως:

– Κακοδιαχείριση,
– Διαφθορά,
– Σπατάλη,
– Παραοικονομία,
– Αναποτελεσματικότητα,
– Εμπορευματοποίηση της υγείας.

Γιατί όλα αυτά συνιστούν παρακμιακές καταστάσεις και πλήττουν την αξιοπιστία του Συστήματος Υγείας της χώρας, τελικά όλων μας.

Με την ευκαιρία των εκλογών αυτών ας στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στον συμπολίτη μας Υπουργό Υγείας που πιστοί στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. και του μνημονίου, μας κλείνουν τα ιατρεία, κλείνουν νοσοκομεία, οδηγώντας μας σε ηθικό και επαγγελματικό θάνατο.

Ας τους στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο:

– Για να αποκαταστήσουμε το τρωθέν κύρος και την αξιοπρέπεια του γιατρού.
– Για τη δίκαιη αναπροσαρμογή των εξευτελιστικών ιατρικών αμοιβών.
– Για να απαιτήσουμε το δραστικό περιορισμό παραγωγής ιατρικού δυναμικού.
– Για να διαφυλάξουμε τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
– Για να πολεμήσουμε τη χειρότερη μορφή κοινωνικής αδικίας που είναι η ανεργία των νέων συναδέλφων.

Οι εκλογές αυτές είναι μια χρυσή ευκαιρία για να πούμε εμείς οι γιατροί ένα μεγάλο ΟΧΙ:

– Στις συντάξεις πείνας
– Στο απάνθρωπο ωράριο των 80 και 100 ωρών την εβδομάδα
– Στην εκμετάλλευση του ελευθεροεπαγγελματία γιατρού από τα μεγάλα συμφέροντα και στα τόσα άλλα προβλήματα των γιατρών για τα οποία αδιαφορεί η πολιτική ηγεσία.

Θα αγωνιστούμε για να σπάσουμε το σημερινό εφημεριακό καθεστώς που είναι απάνθρωπο, παράνομο και κυρίως αναποτελεσματικό.

Θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των μεμονωμένων συναδέλφων.

Θα στηρίξουμε το πάγιο αίτημα των γιατρών του Ι.Κ.Α. για μονιμοποίηση των 1.800 συναδέλφων.

Το απαξιωμένο Ε.Σ.Υ. έχει ανάγκη μιας γενναίας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης προσαρμοσμένης στα σύγχρονα δεδομένα διοίκησης, καθώς και αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών τις οποίες παράγει.

Υποσχόμεθα πως και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί με τους συναδέλφους στους αγώνες που προκαλεί η μη λύση των προβλημάτων μας.”

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements