Πάτρα: Συμφώνησε ο Πάγκαλος για την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου

by sawamix

Στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, συνάντηση υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο σχετικά με την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν:

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννης Διαμαντίδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτριος Κουσελάς, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς και οι πρώην Δήμαρχοι Πατρέων κ.κ. Ανδρέας Φούρας, Ανδρέας Καράβολας και Ευάγγελος Φλωράτος, μέλη της συσταθείσης, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, επιτροπής για την παρακολούθηση υλοποίησης του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Στη συνάντηση υπήρξε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση τεχνικής φύσεως ζητημάτων και δρομολογήθηκαν τα στάδια για την τελική διευθέτηση του εν λόγω θέματος.

Διατυπώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση της Κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της με την άμεση και οριστική παραχώρηση στο Δήμο τμημάτων της χερσαίας λιμενικής ζώνης, όπως αυτά αναφέρονται στο από 30-10-2010 κοινό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Λ.Πα.».

Δήλωση Ανδρέα Φούρα

Σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο τ. δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, ανέφερε τα εξής:
«Μετά τη σημερινή (Τετάρτη 27 Απριλίου) συνάντηση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με θέμα την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου.

Οι παριστάμενοι στη σύσκεψη, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, επαναβεβαίωσαν κατηγορηματικά την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου, όπως αυτή περιγράφεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη στην Πάτρα μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΟΛΠΑ, στις 22 Οκτωβρίου του 2010.

Αυτό που απομένει είναι να τιμήσει ο ΟΛΠΑ την υπογραφή του και να αποστείλει προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ως εισήγησή του, το πρωτόκολλο που υπέγραψε. Εύχομαι τούτο να έχει συμβεί πριν τις 3 Μαΐου, οπότε και είναι προγραμματισμένη συνάντηση για το ίδιο θέμα στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.

Καμιά ολιγωρία δεν δικαιολογείται στην προτεραιότητα για ολοκλήρωση των συμφωνημένων και τυπικών διαδικασιών που θα απελευθερώσουν το θαλάσσιο μέτωπο και θα το αποδώσουν στο Δήμο Πατρέων».

Ν. Τζανάκος: Η συγκέντρωση στις 8 Μαΐου θα γίνει, ούτως ή άλλως
Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, ο Νίκος Τζανάκος δήλωσε στο attacktv:

«Χαιρετίζουμε το βήμα που έγινε, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά το πρόβλημα ακόμη δεν έχει λυθεί. Αυτό θα συμβεί όταν τροποποιηθεί η προγραμματική σύμβαση του 2002 (σ.σ.: είχε υπογραφεί μεταξύ της ΟΛΠΑ Α.Ε., του τότε Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας), κατά τρόπο ώστε να εμπεριέχει και επαναπροσδιορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμένα που θα ανήκει στον ΟΛΠΑ, με υπογραφή μεταξύ των τριών μερών (σ.σ.: ΟΛΠΑ, Υπουργού Οικονομικών, Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων.

Μόνο τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι και τότε θα χαιρετίσουμε ολοκληρωτικά. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός κι έχει το χρόνο ο ΟΛΠΑ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά στο νέο λιμάνι. Η 8η Μαΐου είναι μια σημαδιακή ημέρα: ή θα είναι ημέρα πανηγυρισμού για τις υπογραφές ή ημέρα διεκδίκησης για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη. Όλοι θα πρέπει την ημέρα εκείνη να βρεθούμε στο Μώλο, είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλο. Και οι δύο αξίζουν ν’ αφιερώσουμε μισή ώρα από τη ζωή μας».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements