Ά. Τσιγκρής: «Το Θαλάσσιο Μέτωπο Ανήκει στους Πατρινούς…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή συνάντηση της επιτροπής των δημάρχων της Πάτρας με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, με αντικείμενο την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα του “Θαλάσσιου Μετώπου” της Πάτρας προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας και αποτελεί ευθύ εμπαιγμό της Πατραϊκής κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο -δια του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου- απέναντι στους Πατρινούς ότι άμεσα θα τους παραχωρηθεί το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Την ίδια στιγμή, τα περίπου 3,5 χιλιόμετρα του θαλάσσιου μετώπου, τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), λειτουργώντας σαν να μην αναγνωρίζει την υπογραφή του και παρά το γεγονός ότι τελούν υπό παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων και τους δημότες του.

Η Κυβέρνηση δεν κρατά για ακόμη μια φορά της δεσμεύσεις της, γεγονός που έπαψε πλέον να μας εντυπωσιάζει. Εξάλλου, δέσμευση του πατρινού πρωθυπουργού ήταν και η μη προσφυγή στο ΔΝΤ, γιατί όπως έλεγε “…λεφτά υπάρχουν”.

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ταυτόχρονα ότι το γεγονός ότι “…δεν υπάρχει σάλιο” -όπως δήλωσε πρόσφατα ο επίσης πατρινός υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος- δεν οδήγησε τον καταγόμενο από την Ακράτα υπουργό Χάρη Παμπούκη να συμπεριλάβει το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας στους “σχεδιασμούς του” για άντληση πόρων και “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας.

Μόνο με τη δυναμική κινητοποίηση της Πατραϊκής κοινωνίας θα ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της λιμενική ζώνης και θα αναγκαστούν οι “αρμόδιοι” κυβερνητικοί παράγοντες να κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Πάτρα και τους δημότες της

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες της Πάτρας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 8 Μαΐου στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, για να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements