Ά. Τσιγκρής: «Άνευρη και Υποτονική η Στάση της Πάτρας στο Μεταναστευτικό…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την άνευρη και υποτονική στάση των φορέων της Πάτρας στο μεταναστευτικό- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στάση των φορέων του νομού μας και κυρίως της Πάτρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνευρη και υποτονική. Συσκέψεις επί συσκέψεων, γενικόλογα σχόλια, ξύλινος λόγος, άγνοια των διαστάσεων του προβλήματος, αδυναμία πρόβλεψης της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Αντίθετα, η σθεναρή και διεκδικητική στάση των φορέων της Ηγουμενίτσας απέναντι στην Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στη λιμενική ζώνη της πόλης, φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Η στάση αυτή των φορέων της Ηγουμενίτσας είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση από τη Βουλή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι σύντομα θα επισκεφθεί την πόλη και θα δώσει άμεσες λύσεις στο πρόβλημα.

Όλα αυτά, ενώ η Ηγουμενίτσα έχει σήμερα περίπου 700 παράνομους μετανάστες και η Πάτρα ξεπερνά πλέον κατά πολύ τους 5.000.

Όμως, πέρα από τις ευθύνες σε τοπικό επίπεδο, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σήμερα στην Πάτρα είναι πρώτα και κύρια αποτέλεσμα της κυβερνητικής αλληγορίας.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς. Τις συνέπειες της προχειρότητας, αλλά και των ιδεολογημάτων της κυβέρνησης, η κοινωνία της Πάτρας τις βιώνει με τρόπο δραματικό.

Με συντηρητικούς υπολογισμούς πιθανολογείται ότι το ερχόμενο φθινόπωρο στην Πάτρα θα βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 παράνομοι μετανάστες.

Το πρόβλημα τείνει να καταστεί ασφυκτικό και αποτελεί μόνιμη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή, όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements