Πάτρα: Στις 9 το βράδυ το Άγιο Φως στην πόλη

by sawamix

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα, η Μητρόπολη της Πάτρας, θα υποδεχθεί και φέτος το Άγιο Φως, προερχόμενο από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα…

Η υποδοχή του Φωτός, από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και τους ιερείς της Μητρόπολης θα γίνει σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου δίπλα από το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής.

Μετά από σύντομη τελετή οι ιερείς θα πάρουν από τον Επίσκοπο το Άγιο Φως και θα το μεταφέρουν στους ναούς για την αναστάσιμη λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, προκειμένου να παραστεί εκ μέρους της Κυβέρνησης στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Δόλλης θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα συνοδεύοντας τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements