Πάτρα: Προσλήψεις στο "Καραμανδάνειο" – 200 θέσεις για μόνιμους σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας

by sawamix

Ετοιμος είναι ο νέος διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 200 θέσεων τακτικού προσωπικού σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε όλη την επικράτεια. Η διαδικασία της προκήρυξης ολοκληρώθηκε με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης…

με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα καλυφθούν βάσει των διατάξεων του Νόμου 2643/1998 για τα άτομα ειδικών κατηγοριών.

Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών για την προώθηση της προκήρυξης στο ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ στους όρους της προκήρυξης, προκειμένου να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η νέα προκήρυξη αφορά την κάλυψη 200 συνολικά κενών οργανικών θέσεων σε Ψυχιατρικά και Παιδοψυχιατρικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ενώ οι ειδικότητες που θα λάβουν την πλειονότητα των θέσεων αφορούν κυρίως Βοηθητικό Υγειονομικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Οσον αφορά τις ειδικότητες που θα συγκεντρώσουν την πλειονότητα των θέσεων, είναι οι ακόλουθες πέντε:

-ΤΕ Νοσηλευτικής,
-ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων,
-ΥΕ Βοηθών Θαλάμου,
-ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, και
-ΥΕ Βοηθών Νοσοκόμων.

Ανάμεσα στους φορείς που θα καλύψουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» για τα Παιδοψυχιατρικά τους Τμήματα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, το Δρομοκαΐτειο, το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, το Σισμανόγλειο για τον παιδοψυχιατρικό τομέα, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Από τις 200 θέσεις που αντιστοιχούν στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, 14 θα καλυφθούν από άτομα ειδικών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, από τέσσερις θέσεις αντιστοιχούν στις κατηγορίες ΑμεΑ και Τριτέκνων, τρεις στην κατηγορία Πολυτέκνων και από μία θέση στις κατηγορίες Εθνικής Αντίστασης, Εμμεσης ΑμεΑ και Αναπήρων Πολέμου.

Το αίτημα του 2010
Στο μεταξύ, από τον Οκτώβριο του 2010 βρίσκεται σε εκκρεμότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 150 θέσεων Νοσηλευτών και Διοικητικών.

Πηγή: ethnos
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements