Πάτρα: Άρχισαν τα… όργανα με τις παράνομες επιδοτήσεις – Γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας κλήθηκε να επιστρέψει εντόκως τα χρήματα που πήρε

by sawamix

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά τη μία από τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν την παράνομη επιδότηση γνωστών επιχειρηματιών της Πάτρας, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας…

(με την προηγούμενη μορφή της).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το attacktv, ήδη απεντάχθηκαν δύο επιδοτήσεις που είχαν δοθεί στον ένα από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο των ΜΜΕ και του ζητήθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής του Επενδυτικού Νόμου, να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, και μάλιστα εντόκως.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον επιχειρηματία στον οποίο θυροκολλήθηκε πρόσφατα ειδοποιητήριο από την αρμόδια Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, διά του οποίου καλούνταν να παράσχει εξηγήσεις εντός 15θημέρου, διαφορετικά θα κινούνταν σε βάρος του διαδικασίες κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέχρι του ποσού στο οποίο ανέρχονταν οι καταβληθείσες προς αυτόν επιδοτήσεις.

Δεν είχαν βρεθεί καν οι επιχειρήσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρέθηκαν ούτε καν οι επιχειρήσεις του στις διευθύνσεις που είχε ο ίδιος δηλώσει ως έδρα τους. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε ισχυριστεί ότι ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία για την αλλαγή διεύθυνσής του, επικαλούμενος συγκεκριμένη ταχυδρομική του αποστολή. Ωστόσο, όπως προέκυψε, ύστερα από έλεγχο, που διενεργήθηκε, αυτή αφορούσε άσχετη υπόθεση, με τελείως διαφορετικό παραλήπτη και μάλιστα σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων από την Πάτρα.

Στο μεταξύ, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των αναφερόμενων ως πρωταγωνιστών στις υποθέσεις των παράνομων χρηματοδοτήσεων αφήνουν υπονοούμενα κατά στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου, κάτι που ήδη εξετάζεται αν υποκρύπτει διάθεση εκβιασμού, αν οφείλεται σε λόγους εκδίκησης ή αν εμπεριέχει και κάποια πραγματικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, πέραν των συγκεκριμένων υποθέσεων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, “ξεσκονίζονται” πολλές ακόμη, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι κι άλλα γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση, τελικά χρηματοδοτήθηκαν, εκμεταλλευόμενα τις περιστάσεις.

Πηγή: attacktv
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements