Πάτρα: «Παθών Ψαλμοί» στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

by sawamix

Το θεατρικό αναλόγιο «Παθών Ψαλμοί» θα παρουσιάσει τη Μεγάλη Τρίτη στις 22.30 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το Θέατρο Πάτρας- Ομάδα Δράσης της Τέχνης σε σκηνοθεσία του συμπολίτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Περικλή Βασιλόπουλου…

Πρόκειται για μία μοναδική και υποβλητική παράσταση που έστηνε ο Περικλής Βασιλόπουλος κάθε χρόνο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω διαφόρων εμποδίων δεν είχε πραγματοποιηθεί και πολύς κόσμος είχε αναρωτηθεί γιατί δεν γινόταν.

Φέτος ωστόσο όπως ανέφερε στο The Best ο Περικλής Βασιλόπουλος, αποφασίστηκε να φτιαχτεί κάτι νέο, διαφορετικό και πιο σύγχρονο που ανανεώνει την παλιά ιδέα του μουσικοθεατρικού αναλογίου εμπνευσμένου από τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας όπως το τροπάριο της Κασσιανής μοναχής.

Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Βασιλόπουλος, στο φετινό Αναλόγιο έχουν γραφτεί πρωτότυπα κείμενα εμπνευσμένα από το Θείο Πάθος, την άνοιξη και το Πάσχα από Πατρινούς δημιουργούς καθώς και πρωτότυπη μουσική σύνθεση από τον συμπολίτη ταλαντούχο συνθέτη και πιανίστα Γιώργο Δίπλα.

Τα κείμενα έχουν γραφτεί από τους Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Βασίλη Λαδά, Κώστα Λογαρά, Αντώνη Σκιαθά, Νίκο Χατζηγιάννη και Στάβη Σπανού. Εκτός από τους Πατρινούς δημιουργούς θα διαβαστούν και κείμενα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και των Νομπελίστων ποιητών μας Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Στο αναλόγιο «Παθών Ψαλμοί» θα συμμετάσχει η ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη ενώ τις αφηγήσεις θα κάνουν ο Γεράσιμος Ντάβαρης, η Βάσω Σακελλάρη, η Μάρια Φλωράτου, η Μαρία Γκλαβά και η Αγγελική Ντερβίση.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Την αφίσα της εκδήλωσης έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μαραζιώτης.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements