Μ.Μπεκίρης: "Άλλοι υποδέχονται κρουαζιερόπλοια και εμείς μετανάστες"

by sawamix

Η αδυναμία της πολιτείας και ιδιαίτερα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών έχει σαν αποτέλεσμα να αποτρέπει την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και έχει οδηγήσει…

τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, που ασχολούνται με το τουρισμό, σε οικονομικό μαρασμό.

Τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας γίνονται πανηγυρικές τελετές για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους, στο λιμάνι της Πάτρας γίνονται μάχες μεταξύ λιμενικών και λαθρομεταναστών Οι επιπτώσεις του γεγονότος αυτού είναι πολύπλευρες και οδυνηρές κύρια για τους επαγγελματίες της περιοχής και δημιουργούν συνθήκες απαράδεκτες για ένα ευνομούμενο κράτος.

Επίσης ο χειρισμός του θέματος είναι απαράδεκτος, διότι η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη, η δημοτική αρχή αρκείται σε συναντήσεις και αποστολή επιστολών προσκλήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, με ορατές πλέον τις επιπτώσεις και τις σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στα πλαίσια του προβλήματος αυτού που είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομία και την ποιότητα ζωής σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Απαραίτητη η δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Χαρές και πανηγύρια κάνουν οι επαγγελματίες των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε λιμάνια, τα οποία έχουν την δυνατότητα και τις υποδομές αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια.

Είναι γεγονός ότι μετά τις άσχημες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στα βόρεια παραλία της Αφρικανικής ηπείρου στις χώρες που για πολλούς ήταν τουριστικός προορισμός, χιλιάδες τουρίστες θα έλθουν με τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στα λιμάνια όπως του Κατακόλου, της Σούδας Χανίων κ.α.

Δυστυχώς όμως, η Πάτρα οι πατρινοί και οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής θα εισπράξουν για μια ακόμα φορά τις αρνητικός συνέπειας της ανυπαρξίας της κυβέρνησης και της αδυναμία της να χειριστεί το μεγάλο πρόβλημα των λαθρομεταναστών.

Τα περιστατικά που σημειώνονται τελευταία στο λιμάνι της Πάτρας, με τις επιθέσεις από αλλοδαπούς και τις απόπειρες για εισβολή σε πλοία που έχουν αγκυροβολήσει, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ετοιμάζουν διαβήματα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να ληφθούν αυξημένα μέτρα στη λιμενική ζώνη και ειδικό σχεδιασμό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, προκειμένου να δημιουργούνται οι αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας, τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για τα πληρώματα.

Παράλληλα βρίσκεται στον αέρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες και ο σχεδιασμός του Ο.Λ.Π Α. για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, καθώς υπάρχει φόβος για τις αντιδράσεις των αλλοδαπών.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας γίνονται πανηγυρικές τελετές για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους, στην Πάτρα η κατάσταση είναι διαφορετική, με το φόβο των μεταναστών και με δεδομένο επίσης ότι η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να δώσει οικονομική «ανάσα» στους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε 1. Να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι; και 2. Να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Ο.Λ.Π Α. και άλλων φορέων για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων;»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements