Α.Τσιγκρής: "Κυβέρνηση Περιορισμένης Ευθύνης"

by sawamix

Οι στόχοι για την οικονομία τινάζονται στον αέρα. Οι αποφάσεις για όποιες χρήσιμες διαρθρωτικές αλλαγές βαλτώνουν. Οι φήμες για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας οργιάζουν. Η κοινωνική κατάθλιψη γενικεύεται…

Απέναντι στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα ο πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο ακολουθούν την πεπατημένη. Με τις δηλώσεις τους φάσκουν και αντιφάσκουν, διαβεβαιώνουν και αυτοδιαψεύδονται.

Τα μαζικά πυρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και η ανοιχτή αμφισβήτηση της πολιτικής του Μνημονίου αποδεικνύουν την τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης προς μια κυβέρνηση που βρίσκεται μόνιμα πλέον σε κατάσταση παραλυσίας.

Η ανακολουθία των διαβεβαιώσεων της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν γνωρίζουν πραγματικά τι συμβαίνει στη χώρα ή μας παραπλανούν εσκεμμένα θεωρώντας ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι μας εξαπατούν συστηματικά.

Ενδεικτικές της εξαπάτησης είναι οι ακόλουθες χαρακτηριστικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών:

· «Από το τέλος του 2011 θα επανέλθει η ανάπτυξη. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα», ( 25.3.2011).

· «Η ανάκαμψη έχει αρχίσει!», (28.3.2011).

· «Και τώρα δεν θα έλεγα ότι είμαστε στο τέλος, δεν θα έλεγα καν στη μέση!», (5.4.2011).

Τα περιθώρια, όμως, στενεύουν καθημερινά για την κυβέρνηση, αφού οι Έλληνες πολίτες τους έχουν «πάρει χαμπάρι».

Δεν είναι πια μόνο η Νέα Δημοκρατία που υποστηρίζει ότι η πολιτική αυτή δεν βγαίνει. Τα ίδια λένε η πλειοψηφία της κοινωνίας, επιστήμονες, τα μέσα ενημέρωσης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και υπουργοί.

Το πρακτικό αποτέλεσμα των παραπάνω κυβερνητικών χειρισμών είναι η περαιτέρω καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων. Σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, ο κενός πολιτικός χρόνος οξύνει περαιτέρω τα προβλήματα σε καίριους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς: “Υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα. Η αλλαγή, άλλωστε, πολιτικής -θα πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση- δεν σημαίνει ήττα. Ήττα είναι να επιμένεις στο ίδιο λάθος…”

Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας είναι μια πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, τη δυνατότητά της να σταθεί στα πόδια της μόνη, να απεμπλακεί μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements