Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι από φορτηγατζήδες

by sawamix

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της εισόδου στο λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της πύλης 7 προχώρησαν από τις 11 σήμερα το πρωί ιδιοκτήτες αλλά και οδηγοί φορτηγών οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων…

με αποτέλεσμα, αυτή την ώρα να έχουν σχηματιστεί ουρές οχημάτων στη λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Οι φορτηγατζήδες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη αλλά και εντός του λιμανιού της Πάτρας με το θέμα των μεταναστών.

Αφορμή στάθηκε και το χθεσινό περιστατικό, όταν στις 18:20 εντοπίσθηκε εντός σταθμευμένου φορτηγού οχήματος στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ένας αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν εντός του χώρου του φορτίου, αποτελούμενο από σακιά με πρώτη ύλη πλαστικού.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Π.Π.Γ.Ν. Ρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επιπλέον, διαμαρτύρονται και για τις εταιρείες του εξωτερικού, ελληνικής ιδιοκτησίας, που – όπως τονίζουν- χρησιμοποιούν αλλοδαπούς οδηγούς αλλά και χαμηλής ποιότητας καύσιμα για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς προκαλώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 8 το απόγευμα θα μεταβούν στα διόδια του Ρίου όπου θα σηκώσουν τις μπάρες αφήνοντας ελεύθερη τη διέλευση για τα οχήματα.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements