Πάτρα: Πυροσβέστης υπέβαλλε μήνυση κατά λιμενικού

by sawamix

Της κακομοίρας γίνεται ακόμα στο λιμάνι της Πάτρας, με τη «βροχή» κλήσεων παράνομης στάθμευσης σε αυτοκίνητα πυροσβεστών, οι οποίοι εργάζονται στον πυροσβεστικό σταθμό της λιμενικής ζώνης και ως εκ τούτου αναγκάζονται να παρκάρουν εκεί τα οχήματά τους…

Μόνο που μία από αυτές τις περιπτώσεις (των κλήσεων) θα οδηγηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού ο πυροσβέστης που παρέλαβε την κλήση ανακάλυψε ένα τυπικό λάθος του λιμενικού και με αφορμή αυτό, του υπέβαλε μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά κλήση για παράνομη στάθμευση που ο ίδιος είχε πάρει στο χώρο του λιμανιού, όπου βρισκόταν για την εργασία του. Ήταν λογικό, λοιπόν, να εκνευριστεί με το που την είδε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Άρχισε να φωνάζει και να ρωτάει τους άνδρες του λιμενικού να του υποδείξουν το συνάδελφό τους που είχε κόψει την κλήση, αλλά εκείνος είχε ήδη σχολάσει.

Ο πυροσβέστης δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Απευθύνθηκε σε φίλο του αστυνομικό, ο οποίος πήρε την κλήση στα χέρια του και την εξέτασε προσεκτικά. Και διαπίστωσε δύο βασικές τυπικές παραλείψεις: Πρώτον, δεν είχε υπογράψει ο άνδρες του λιμενικού που την είχε βεβαιώσει και δεύτερον, είχε συμπληρώσει λάθος «κουτάκι» από αυτά που αφορούν στις παραβάσεις και υποδεικνύουν για ποια από όλες έχει κοπεί η κλήση και αυτό επιβεβαιωνόταν από το γεγονός ότι το ύψος του προστίμου δεν προβλεπόταν για την αναγραφόμενη παράβαση.

Στη συνέχεια, όμως, διαπίστωσε και τρίτη παράλειψη. Κι αυτό γιατί στο χώρο, όπου ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του πυροσβέστη, δεν υπήρχε πινακίδα που να αναγράφει τον κωδικό της παράβασης, η οποία είχε βεβαιωθεί.

Του υπέβαλε μήνυση
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρές τυπικές παραλείψεις και για το λόγο αυτό ο πυροσβέστης αποφάσισε να μην παρακαλέσει αλλά να κινηθεί δικαστικά εναντίον του άνδρα του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας. Σε βάρος του οποίου υπέβαλε μήνυση για παράβαση καθήκοντος και οδηγεί με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση στα δικαστήρια.

Και είναι μία υπόθεση που στηρίζουν και οι υπόλοιποι πυροσβέστες, αφού είναι προφανές ότι μεταξύ των ανδρών των δύο σωμάτων ασφαλείας έχει ξεσπάσει κόντρα για τα καλά με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα!

Πηγή: dete
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements