Πάτρα: Ποινική δίωξη σε τρεις καθηγητές του ΑΤΕΙ

by sawamix

Μετά από μήνυση τέως καθηγητή που ούτε καν γνώριζε το συμβούλιο, στο οποίο αποφασίστηκε αγορά εξοπλισμού πολλών χιλιάδων ευρώ, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών ασκεί ποινική δίωξη κατά τέως προέδρου τμήματος του ΑΤΕΙ Πατρών, με την κατηγορία…

της πλαστογραφίας μετά χρήσεως αλλά και κατά δύο γυναικών – μελών του Συμβουλίου του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Πατρών για απλή (ψυχική) συνέργεια σε πλαστογραφία.

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι στα τέλη του Ιουλίου το 2007 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Πατρών, κατά την οποία, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε το θέμα προμήθειας πάγιου εξοπλισμού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο τότε πρόεδρος του Τμήματος, τα μέλη – καθηγητές και η γραμματέας, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των σπουδαστών.

Σύμφωνα με το έγγραφο της εισαγγελίας στο πρακτικό που συντάχθηκε «αναφέρονταν ως παρών και ο εγκαλών Θεμιστοκλής Τσίπηρας, πλην όμως αυτό ήταν αναληθές, καθόσον, από τις ένορκες καταθέσεις προκύπτει αναμφισβήτητα ότι:
α) ο Θεμιστοκλής Τσίπηρας δεν παρευρέθη στη συνεδρίαση, για την οποία συντάχθηκε το επίμαχο πρακτικό που υπέγραψαν οι ανωτέρω αναφερθέντες παρόντες και

β) ο πρόεδρος έθεσε, κατ’ απομίμηση, υπογραφή του εγκαλούντα δίπλα από την ένδειξη “Τσίπηρας Θεμιστοκλής”».

Τη μήνυση είχε υποβάλει ο τέως αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Πάτρας, Θεμιστοκλής Τσίπηρας και μάλιστα με την κατηγορία της πλαστογραφίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις δικές του υπογραφές.

Βεβαιώνει δε ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην εν λόγω συνεδρίαση, ουδέποτε υπέγραψε έστω εκ των υστέρων, ποτέ του δεν εξουσιοδότησε κανέναν να υπογράψει αντ’ αυτού και ούτε καν έλαβε γνώση του προαναφερόμενου συμβουλίου, οι αποφάσεις του οποίου, αποτυπώθηκαν στο επίμαχο πρακτικό, με αποτέλεσμα την αγορά εξοπλισμού από το Ίδρυμα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία της καταγγελίας είχε κοινοποιήσει ο τέως καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας με επιστολή του στον τότε υπουργό Παιδείας, στην οποία του εξιστορούσε όλα τα γεγονότα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία του ότι στο χώρο του ΑTEI Πάτρας «υπάρχει πλαστογράφος, ο οποίος για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει πλαστογράφησε την υπογραφή μου και με ενεφάνισε παρόντα, χωρίς καν να έχω παραστεί στην έκτακτη συνεδρίαση…»!

Με πληροφορίες από το dete
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements