Ντόρα στην Πάτρα: Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται εθνική πανστρατιά

by sawamix

Στο δρόμο για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 27, 28 και 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τέταρτη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στην Πάτρα…

Τη συνδιάσκεψη που είχε θέμα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Παιδεία και το μεταναστευτικό άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικοί εισηγητές, αλλά και απλά μέλη που μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα, τα πανεπιστήμια, τη μετανάστευση και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν επέδειξε πολιτική τόλμη. Συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και για να αποφύγει τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όμως, σπαταλάει τις θυσίες των Ελλήνων και μας οδηγεί να πληρώσουμε σύντομα πολύ πιο μεγάλο τίμημα. Και το χειρότερο: Επαναλαμβάνει το ολέθριο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του όταν, όπως και τώρα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι «βλέποντας την κατάσταση αυτή, ζητήσαμε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια στοιχειώδη συνεργασία. Ζητήσαμε συνεννόηση. Ζητήσαμε μια ελάχιστη κοινή πολιτική. Η δική μας θέση είναι καθαρή: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου απ’ την κρίση σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ την Πορτογαλία».

Πηγή: thebest
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements