Ά. Τσιγκρής: «Κοινωνικό Κράτος και Οικονομία υπό Κατάρρευση…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την αδυναμία λειτουργίας βασικών δομών του κοινωνικού κράτους, λόγω υποχρηματοδότησης από την πολιτική του Μνημονίου- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως καθολική. Εκτός από τα οικονομικά μεγέθη καταρρέουν, δυστυχώς, και οι κοινωνικές δομές, όπως της υγείας και της εκπαίδευσης.

Καθημερινά μας έρχονται μηνύματα για δεκάδες “λουκέτα” που μπαίνουν σε καταστήματα όλης της χώρας, οδηγώντας επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην απόγνωση.

Σε αυτά προστίθενται πλέον και οι ειδήσεις για “λουκέτα” που μπαίνουν ή απειλούν να μπουν σε νοσοκομεία, πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ.

Οι ανησυχητικές εξελίξεις πλήττουν ακόμη περισσότερο τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, ενώ καταδεικνύουν την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης που η παραλυσία της απειλεί να εκτροχιάσει την κοινωνική συνοχή.

Η, εκ των υστέρων, προσπάθεια να καλύψει το πρόβλημα το κάθε φορά αρμόδιο υπουργείο δεν μπορεί να διασκεδάσει την ανησυχία από την εξάπλωση του φαινομένου της κυβερνητικής διάλυσης.

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην ασκούμενη οικονομική πολιτική του Μνημονίου, η οποία όσο συνεχίζεται θα έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για την κοινωνία.

Τα νέα οικονομικά μέτρα, έκτος από τη διάχυση ακόμη μεγαλύτερης απαισιοδοξίας στους πολίτες, καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements