Παρουσίαση του "Music & Cultural Festival – Αρχαία Ολυμπία 2011"

by sawamix

Η Music and Cultural Festivals , με έδρα την Αθήνα, είναι μια εταιρία παραγωγής, διοργάνωσης και τεχνικής υποστήριξης Καλλιτεχνικών, Πολιτιστικών και Κοινωνικών εκδηλώσεων. Δημιουργήθηκε από στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία…

στην οργάνωση-σχεδίαση-κάλυψη εκδηλώσεων/συναυλιών/φεστιβάλ στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Η Music and Cultural Festivals , με έδρα την Αθήνα, είναι μια εταιρία παραγωγής, διοργάνωσης και τεχνικής υποστήριξης Καλλιτεχνικών, Πολιτιστικών και Κοινωνικών εκδηλώσεων. Δημιουργήθηκε από στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση-σχεδίαση-κάλυψη εκδηλώσεων/συναυλιών/φεστιβάλ στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Επιθυμία μας είναι να ενώσουμε καλλιτέχνες και performers από όλα τα μέρη του κόσμου και να συμπεριλάβουμε στις εκδηλώσεις μας διαφορετικά είδη μουσικής, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις όπως και μια σειρά από άλλες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και οικολογικές δραστηριότητες . Το μεγάλο μας κίνητρο είναι να δημιουργήσουμε στην καρδιά του πολιτισμού ένα καινούριο πανελλαδικό και παγκόσμιο κέντρο για την μουσική, την οικολογία αλλά και για άλλες μορφές εναλλακτικής τέχνης, έναν χώρο δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Το Music and Culture Festival Ancient Olympia 2011 θα λάβει χώρα στο χωριό Κούμανι στα όρια του δάσους της Φολόης, θα κρατήσει πέντε ημέρες (τέσσερις νύχτες) από την 27η Ιουλίου έως την 31η Ιουλίου 2011, ενώ ο χώρος του κάμπινγκ θα είναι ανοιχτός συνολικά για εννια ημέρες, από την 25η Ιουλίου μέχρι την 2η Αυγούστου.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα απολαύσουν μια ποικιλία συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε τρία stages. Αυτοί οι χώροι θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες της διοργάνωσης, όπου θα παρελάσουν πάνω από 250 καλλιτέχνες από 40 χώρες.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει οχτώ μουσικές σκηνές από ethnic, reggae, world, ambient, μέχρι dubstep, drum&bass, house, progressive και trance.

Παράλληλα με τη μουσική, είναι προγραμματισμένα μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα τα οποία περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, ζωγραφική, performances, και workshops ηλεκτρονικής μουσικής. Το περιεχόμενο του υλικού που θα παρουσιαστεί θα εμπνέεται, είτε από τη θεματολογία της κάθε ημέρας -με τη δραματουργική απόδοση των μύθων- είτε θα είναι σχετικό με κάποιο άλλο θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Οικολογικός σχεδιασμός

Το φεστιβαλ επιδιώκει να θέσει συγκεκριμένους στόχους περιβαλλοντικής διαχείρισης πάνω στους παρακάτω άξονες, ξεκινώντας πάντα από την πρώτη διοργάνωση :

1. Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος: μείωση της ενεργειακής σπατάλης, χρήση ΑΠΕ (φωτοβολταικά πάνελ και μικρές ανεμογεννήτριες) για τον φωτισμό ενημερωτικών περιπτέρων, παράλληλων εκδηλώσεων και παρασκηνίων, χρήση γεννητριών με βιολογικά καύσιμα, μείωση των εκπομπών CO2 και αντισταθμιστικά μέτρα (offset) για τη χρηματοδότηση τοπικών οικολογικών πρωτοβουλιών

2. Εφαρμογή πολιτικής μηδενικών απορριμμάτων (zero waste policy): χρήση επαναχρησιμοποιούμενων, βιοδιασπώμενων και ανακυκλώσιμων υλικών, διαχωρισμός υλικών στο χώρο του φεστιβάλ, κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων, ενθάρρυνση επισκεπτών να φέρνουν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες (για τα ψώνια τους) και ποτήρια- πιάτα, ενθάρρυνση μικροπωλητών να ελαχιστοποιήσουν τα απορρίμματα και να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα- ανακυκλώσιμα υλικά.

3. Μείωση της σπατάλης νερού

4. Ενθάρρυνση χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς (Λεωφορεία, τρένα και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς) και διανομής ΙΧ με φίλους για την πρόσβαση στο φεστιβάλ

5. Χρήση φιλικών προς το περιβάλλον χημικών, ανακυκλώσιμου χαρτιού και πλαστικών στις τουαλέτες, δημιουργία βιολογικών- οργανικών τουαλετών με ενεργούς μικροοργανισμούς (ΕΜ) για την παραγωγή compost

6. Διάθεση τοπικών και βιολογικών διατροφικών προϊόντων

7. Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φεστιβάλ

8. Υποστήριξη τοπικών οικολογικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών

9. Ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τους περιβαλλοντικούς στόχους, με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και με την υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ

10. Ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων καθαριότητας με αντισταθμιστικά οφέλη (π.χ. μία γεμάτη μπύρα για κάθε 20 άδεια κουτάκια που επιστρέφονται, μείωση εισιτηρίου με την επιστροφή γεμάτης σακούλας απορριμμάτων)7. Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φεστιβάλ

8. Υποστήριξη τοπικών οικολογικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών

9. Ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τους περιβαλλοντικούς στόχους, με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και με την υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ

10. Ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων καθαριότητας με αντισταθμιστικά οφέλη.

Επιπλέον δραστηριότητες

• Χώρος για στήσιμο σκηνών και ύπνο ειδικά διαμορφωμένος (κάμπινκ)

• Εταιρείες catering θα προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας επιθεωρημένα από την H.C.C.P, θα αναλάβουν την προετοιμασία και τη διανομή του φαγητού που θα προσφέρεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα υπάρξει και μενού για χορτοφάγους.

• Οικολογικές οργανώσεις θα στήσουν τα περίπτερά τους και θα ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με τις δραστηριότητές της.

• Θα στηθούν μπαρ τα οποία θα προσφέρουν αλκοολούχα ποτά και μη στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

• Σε ορισμένα σημεία στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρεται εναλλακτική θεραπεία όπως ρέικι, μασάζ, γιόγκα και άλλου είδους χαλαρωτικές ασκήσεις.

• Σε διάφορα σημεία στο χώρο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τσάι και άλλα ζεστά ροφήματα σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

• Καλά εκπαιδευμένο και ευγενικό προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

• Αποκομιδή απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και μετά το τέλος αυτής, σε συνεργασία με το δήμο. Η περιοχή θα παραδοθεί στην αρχική της κατάσταση.

• Θα έχουμε εγκατεστημένες στο χώρο δεξαμενές με νερό, τουαλέτες, ντουζ και γεννήτριες για την κάλυψη όλων των αναγκών της διοργάνωσης και των επισκεπτών.

Η εταιρία μας θεωρεί πως με όχημα την τέχνη και ειδικά τη μουσική επιτελούν διττό καθήκον. Αφενός, προσφέρουν τη μοναδική δυνατότητα πολιτιστικής έκφρασης και ολοκλήρωσης, και αφετέρου αναδεικνύουν ουσιαστικά τη χώρα μας διεθνώς.

Σας προσκαλούμε να σταθείτε δίπλα μας στην προσπάθεια μας να καταστήσουμε το ΟΛΥΜΠΙΑ 2011 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ένα πανελλήνιο και διεθνές ετήσιο πολιτιστικό θεσμό, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και ανθρώπινης επικοινωνίας πέρα από κάθε περιοριστικό παράγοντα.

Με εκτίμηση,
Η ομαδα του Music & Cultural Festival
ANCIENT OLYMPIA 2011

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements