Πάτρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για το Καρναβάλι της City Action

by sawamix

Με ιδιαίτερη επιτυχία έλαβε χώρα η Ημερίδα ανοιχτού διαλόγου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) City Action για το Πατρινό Καρναβάλι…

Από τις διάφορες ιδέες που κατατέθηκαν στην Ημερίδα, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η πρόταση μας για τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πλάνου “back to basics”, μίας διαδικασίας ενδοσκόπησης για το Καρναβάλι, ξεκινώντας ουσιαστικά εκ του μηδενός.

Όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της City Action, θα πρόκειται για μία ριζοσπαστική κίνηση, η οποία θα έχει ως στόχο την πλήρη αναγέννηση όλων των δραστηριοτήτων του Καρναβαλιού με τολμηρές αρχικά κινήσεις, όπως ο αποκλεισμός της έξωθεν προβολής του για κάποιο διάστημα, καθώς και η πλήρης αναδιάρθρωση του κοστολογίου των δράσεων και των εκδηλώσεων.

Ένα πλάνο το οποίο, όπως τόνισαν τα μέλη της ΜΚΟ, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με πολιτική απόφαση του ίδιου του Δημάρχου Πατρέων και για το οποίο η περίοδος των ισχνών αγελάδων που περνάμε, είναι η πλέον κατάλληλη ως χρονική συγκυρία.

Επιπρόσθετα, ανάλογη εντύπωση προκάλεσαν και οι προτάσεις για τη θεσμοθέτηση μίνι Κρυμμένου Θησαυρού για σχολεία, όπως και αυτή για διενέργεια διεθνών μειοδοτικών διαγωνισμών για δραστηριότητες και events του Καρναβαλιού.

Στην Ημερίδα, τον Δήμο Πατρέων εκπροσώπησαν με εισηγήσεις τους ο, επικεφαλής του υπό διαμόρφωση Καρναβαλικού Οργανισμού, κ. Ηλίας Γρηγόρης και η κα Μαρία Αλανιάδη.

Εκτός αυτών, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έγιναν κι από διάφορα άλλα σωματεία και φορείς, όπως, μεταξύ άλλων, το “Πλήρωμα 94”, το ερασιτεχνικό σχήμα “Ρεφενέ” και οι “Ανήσυχοι εν Πλω”.

Η City Action σας ενημερώνει ότι από τη συγκεκριμένη Ημερίδα θα διαμορφωθεί ολοκληρωμένη Πρόταση για το Πατρινό Καρναβάλι, η οποία και θα κατατεθεί στο Δήμο Πατρέων προς αξιοποίηση.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε στην επόμενη δράση μας!

Με εκτίμηση,
CITY ACTION

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements