Πάτρα: Εκτεθειμένα ιατρικά απόβλητα στο ΠΓΝΠ

by sawamix

Δεκάδες κιβώτια που περιέχουν ιατρικά απόβλητα βρίσκονται εκτεθειμένα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και ασθενών…

Τα κιβώτια φέρουν επάνω τους την επιγραφή: “ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ”, και όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε θα έπρεπε να βρίσκονται σε ειδικό χώρο προφυλαγμένα.

Παρ’ όλα αυτά, τα επικίνδυνα υλικά είναι εκτεθειμένα σε κάθε περαστικό, σε ασθενείς και συνοδούς.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ.Σταμάτη Αλαχιώτη, τα συγκεκριμένα κιβώτια, ανεξάρτητα από το εάν περιέχουν ραδιενεργά υλικά ή απλά γάζες, θα πρέπει να φυλάσσονται στον ειδικό ψυκτικό θάλαμο, ο οποίος προορίζεται ως χώρος προσωρινής φύλαξης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, μέχρι να αποτεφρωθούν.

Αντ’ αυτού, βρίσκονται εκτεθειμένα στο χώρο που γειτνιάζει με το νεκροτομείο.

Επιπλέον, σα να μην έφτανε αυτό, στο χώρο που χρησιμοποιείται από τους πολίτες για να παρκάρουν τα οχήματά τους, έχει δημιουργηθεί μία μικρή χωματερή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στρώματα, καρέκλες, κρεβάτια, ακόμα και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο μπορεί να βρει κανείς στο χώρο.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements