Απόστολος Κατσιφάρας: "Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση κατά του Watson"

by sawamix

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κατά την διάλεξη του Νομπελίστα Καθηγητή James Watson, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών του διακεκριμένου Καθηγητή και κατόχου του βραβείου Νόμπελ Τζέιμς Γουότσον προκαλούν σε όλους μας θλίψη και αποτροπιασμό.

Η απόπειρα να διακοπεί η διάλεξη, η προσπάθεια να προπηλακισθεί ο Καθηγητής και τα επεισόδια που ακολούθησαν πλήττουν βάναυσα τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας του λόγου, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι αλλά και τον πυρήνα της ύπαρξης του Πανεπιστημίου που είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Αυτά τα δικαιώματα και αυτές οι ελευθερίες αποτελούν συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας και κατακτήθηκαν από προηγούμενες γενιές με σκληρούς αγώνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερασπιστούμε αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά όσους τα απειλούν, οι οποίοι, εν τέλει απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements