Ά. Τσιγκρής: «Τα Νέα Μέτρα Είναι Αποτέλεσμα μιας Τραγικά Αδιέξοδης Πολιτικής…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση επιπλέον 23 δις ευρώ- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα νέα, οικονομικά μέτρα που προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, έκτος από τη διάχυση ακόμη μεγαλύτερης απαισιοδοξίας στους πολίτες, καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας.

Την αδυναμία της κυβέρνησης να κτυπήσει τις πληγές της φοροδιαφυγής, της σπατάλης του δημοσίου και της γραφειοκρατίας, τελικά θα την πληρώσουν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή.

Η σημαντική υστέρηση εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011 κατά 9,8%, από τον προβλεπόμενο στόχο και 9,1% με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010, αποδεικνύει ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του Μνημονίου είναι τραγικά αδιέξοδη.

Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία, που ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία εκτινάχθηκε στο 15,1% φέτος, από 11,3% πέρυσι, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 190.000 περίπου ο αριθμός των ανέργων μέσα σε ένα χρόνο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα και σχέδιο και βασίζεται σε προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική πραγματικότητα.

Εξακολουθεί να πάσχει από έλλειψη συντονισμού, αλλά πρώτα και κύρια στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, αφού ψηφίστηκε για να εφαρμόσει μια απολύτως διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει εδώ και ενάμιση χρόνο».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements