Ά. Τσιγκρής: «Ενώ η Ανεργία Καλπάζει, η Κυβέρνηση Ανακοινώνει Νέα Μέτρα…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την καταγεγραμμένη ανεργία- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς τον Ιανουάριο εκτινάχθηκε στο 15,1%, από 14,8% το Δεκέμβριο και 11,3% τον Ιανουάριο του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μέσα σε ένα χρόνο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά περίπου 190.000, με περισσότερο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών και τις γυναίκες.

Η ανεργία γενικά και η ανεργία των νέων και των γυναικών ειδικότερα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πρώτα και κύρια από την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο η ανεργία δημιουργεί έντονα αισθήματα αποστέρησης και απογοήτευσης, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις σύγκρουσης με την κοινωνία ή φυγής στο περιθώριο.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει νέα μέτρα περιστολής των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα νέα λουκέτα στην αγορά, νέες απολύσεις εργαζομένων, μεγαλύτερη διόγκωση της ανεργία, αύξηση των αδιεξόδων της νέας γενιάς, επιδείνωση της οικονομικής ασφυξίας του μέσου νοικοκυριού, συντριπτικά κατάγματα στην κοινωνική συνοχή και οριστικό διαζύγιο με την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η αποσπασματικότητα, η αοριστία, η έλλειψη πρόνοιας για στήριξη των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και κυρίως η παντελής έλλειψη προτάσεων ανάπτυξης καταδεικνύουν τη λαθεμένη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες και -αργά ή γρήγορα- θα κληθεί να απολογηθεί στους πολίτες για τα πεπραγμένα της και η ετυμηγορία θα είναι πολύ αυστηρή, ας ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements