Πάτρα: Πάνω από 2.100 τόνοι σκουπίδια στους δρόμους – Και οι δυο πλευρές περιμένουν η μία την άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση

by sawamix

Ακατόρθωτο φαντάζει, τουλάχιστον, προς το παρόν, το να… μιλήσουν την ίδια γλώσσα η δημοτική Αρχή της Πάτρας και οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα…

Έτσι, παρότι οι δεύτεροι δεν εκφράζουν αντιρρήσεις επί του πλαισίου λειτουργίας της Υπηρεσίας, που παρουσίασε η πρώτη -”είναι πάγια θέση των σωματείων πως σε ό,τι απορρέει από τη νομοθεσία δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας Δ. Πατρέων, Χρ. Ιατρού-, περιμένουν από την άλλη πλευρά το πρώτο βήμα, προκειμένου ν’ αναστείλουν την κινητοποίησή τους.

Από την άλλη, η δημοτική Αρχή του Γιάννη Δημαρά δηλώνει μεν πως δέχεται να συζητήσει και τα αιτήματα που αφορούν τη διευκόλυνση των εργαζομένων (όπως αυτά για τη μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου στο χώρο εργασίας τους), αλλά εφόσον πρώτα ανασταλεί η κινητοποίηση.

Το σίγουρο είναι πως έως ότου συμβεί αυτό θα εξακολουθήσουν να συσσωρεύονται καθημερινά εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών στο κέντρο και στις συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας, η οποία ήδη… στενάζει και όζει αφόρητα, υπό το βάρος πάνω από 2.100 τόνων απορριμμάτων, που την έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει, στη μία εβδομάδα που διαρκεί μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος αγώνας των εργαζομένων (δεδομένου ότι η ημερήσια “παραγωγή” ανέρχεται σε περίπου 250-300 τόνους σκουπιδιών).

“Δεν είναι θέμα εγωισμού”
Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Ιατρού ξεκαθάρισε, για μία ακόμη φορά, πως “δεν είναι θέμα εγωισμού”, αλλά αντικειμενικής αδυναμίας των συναδέλφων του να μεταβούν “βγάζοντας λεφτά από την τσέπη τους” στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων, ιδίως υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, “με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, που έχει εξαθλιώσει την κοινωνία”. Καταγγέλλει, επίσης, πως πρόκειται για “τακτική και πολιτική της δημοτικής Αρχής”, που “θέλει να τσακίσει αυτό το κομμάτι των εργαζομένων, ώστε να παραδώσει την Καθαριότητα στους ιδιώτες”.

Εκφράζει, ακόμη, τη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι διοικούντες το Δήμο, “αντί για διάλογο, μας κόβουν τα μεροκάματα και μας καλούν σε απολογία”. Και αναρωτιέται: “Είναι, άραγε, αυτό επίδειξη καλής θέλησης;”.

Ακολούθως, διατυπώνει την απορία του “η δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, που τόσο πολύ πονάνε τους εργαζόμενους, τους άνεργους κλπ., γιατί δεν πονάνε και τους κακόμοιρους τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, που παλεύουν μέσα στη βρόμα και στις ακαθαρσίες”.

Προειδοποιεί δε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα το… παλέψουν “με δυναμική” και τονίζει ότι “οι εργαζόμενοι νιώθουν ταπεινωμένοι, προδομένοι και πολύ θυμωμένοι με τη δημοτική Αρχή”.

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο χρόνο θα πάρει η αποκομιδή ενός τόσο μεγάλου όγκου σκουπιδιών, από τη στιγμή που θα λήξει η κινητοποίηση και μετά, ο κ. Ιατρού είναι μάλλον καθησυχαστικός, επισημαίνοντας με νόημα ότι “οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, με την εμπειρία που έχουν και με τη σοβαρότητα που διαθέτουν όταν τους σέβονται, έχουν δείξει ότι σε χρόνο-ρεκόρ μπορούν να καθαρίσουν την πόλη”.

Πηγή: attacktv
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements