Πάτρα: Ανένδοτη η Δημοτική Αρχή για τις αλλαγές στον Τομέα Καθαριότητας Καθαριότητα

by sawamix

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, από τη Δημοτική Αρχή γίνονται γνωστά τα εξής:

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει και κρατάει σε ομηρία την πόλη γεμίζοντάς την σκουπίδια, δεν είναι ένα λεωφορείο.

Η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση τη θέση της:
Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συμφωνήσουν δημόσια ότι:

– Κοινή επιδίωξη όλων είναι μια περισσότερο καθαρή πόλη

– Για να καταστεί δυνατή αυτή η κοινή επιδίωξη της καθαρής πόλης, είναι απαραίτητο η Υπηρεσία Καθαριότητας να λειτουργεί καθημερινά όπως ορίζει ο νόμος.

– Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται το νόμιμο ωράριό τους, δηλαδή 6 ώρες και 20 λεπτά.

– Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο όπως ορίζει ο νόμος, με απόλυτο σεβασμό στην πενθήμερη εργασία.

– Όσοι εργάζονται το Σάββατο θα παίρνουν μια ημέρα ρεπό από την επόμενη εβδομάδα.

– Όσοι εργάζονται Κυριακή θα παίρνουν μια μέρα ρεπό από την επόμενη εβδομάδα καθώς και την νόμιμη προσαύξηση.

– Όσοι εργάζονται νυχτερινό ωράριο, θα παίρνουν τη νόμιμη προσαύξηση.

Τα παραπάνω αποτελούν βασική προϋπόθεση για μια πιο καθαρή πόλη και αποτελούν απαίτηση κάθε δημότη της Πάτρας που καταβάλλει και το κόστος, καθώς πληρώνει ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα.

Με γνώμονα τις απαιτήσεις των πολιτών για μια καθαρή Πάτρα και με βάση όσα ορίζει ο νόμος κινήθηκε η Δημοτική Αρχή στο νέο της σχεδιασμό για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αποδεχθούν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας και να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Εφόσον γίνει αυτό, η Δημοτική Αρχή με καλή θέληση, θα συζητήσει κάθε αίτημά τους που αφορά την διευκόλυνση των εργαζομένων (λεωφορείο κ.λπ.) αν και δεν είναι υποχρεωμένη να το πράξει με βάση το νόμο.

Επ’ αυτού του πλαισίου, η πόρτα του Δημάρχου, είναι πάντα ανοικτή ανά πάσα στιγμή για κάθε εργαζόμενο και κάθε εκπρόσωπο σωματείου.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements