Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: "Αντεργατικό μίσος από τη Δημοτική Αρχή"

by sawamix

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στο Δήμο Πατρέων και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα:

«Η Δημοτική Αρχή με περίσσευμα αντεργατικού μίσους επιτίθεται κατά των εργαζομένων της καθαριότητας γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν δίκαια αιτήματα.

Η πολιτική συμμαχία του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς με τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απαρτίζουν την Δημοτική Αρχή είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Χρησιμοποιώντας την λάσπη και την συκοφαντία κατηγορεί τους εργαζόμενους για λίγες ώρες παρουσίας στην εργασία, την στιγμή που γνωρίζει ότι αυτή η εργασιακή σχέση, της δουλειάς κατά αποκοπή, έχει καθιερωθεί από τις Δημοτικές Αρχές εδώ και δεκαετίες, μια επιλογή που καταλήγει σε βάρος της υγείας των εργαζομένων.

Χαρακτηρίζει την κινητοποίηση που αποφασίστηκε από συλλογικές μαζικές διαδικασίες ως «κατευθυνόμενη» για να δημιουργήσει κλίμα διάσπασης στους εργαζόμενους, διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε καλούς και κακούς για να τους διασπάσει. Η πολιτική που εφαρμόζουν εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, η «ανεξάρτητη» αμάδα που διοικεί το Δήμο και παρέδωσε την διαχείριση των απορριμμάτων στον επιχειρηματικό τομέα, ετοιμάζεται να παραδώσει στο μέλλον και την αποκομιδή και την μεταφορά τους.

Η αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής πρέπει να αντιμετωπίσει την μαζική καταδίκη από τους εργαζόμενους του Δήμου, από όλη την εργατική τάξη.
Ο λαός της Πάτρας πρέπει να σταθεί δίπλα στους εργαζομένους που δέχονται επίθεση από τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements