Μιχ.Μπεκίρης: «Οικονομικοί λόγοι» αλλοιώνουν το όνομα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η βοήθεια»

by sawamix

Πολλά ερωτήματα και μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργό Μιχάλη Μπεκίρη οι συντονισμένες και αυθαίρετες ενέργειες κάποιων ανεύθυνων-υπεύθυνων να εξαλείψουν το «Παναγία η Βοήθεια» από το όνομα Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών…

Ο Αχαιός πολιτικός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μετά την αντίδραση που προκάλεσαν στη τοπική κοινωνία οι ενέργειες αυτές και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό την άμεση αντιμετώπιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, που άνευ λόγου και αιτίας δημιουργεί η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως είναι ήδη γνωστό σχεδόν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας διαθέτουν και μια επιπλέον ονομασία πέραν της συνήθους διάκρισής τους ανά τοποθεσία και κατηγορία. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» ανήκε σ’ εκείνη την κατηγορία των νοσοκομείων που δεν διέθεταν συμπληρωματική ονομασία. Γι’ αυτό τα λόγο σε συνεδρίαση στις 3-6-08 το τότε Δ.Σ του Νοσοκομείου, έλαβε την απόφαση να συμπληρωθεί στην ονομασία και το όνομα «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Πολλά ήταν τα συγχαρητήρια προς το τότε Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, από πλήθος κόσμου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την απόφασή του να συμπληρωθεί στην ονομασία του Π.Γ.Ν.Π και η επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Πράγματι η Παναγία μας είναι αυτή που βοηθά και τους αρρώστους και τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Όσοι δεν το πιστεύουν δεν έχουν παρά να ελέγξουν τους εκατοντάδες προσκυνητές του Ναού “Παναγία η Βοήθεια”, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου, που στις δύσκολες στιγμές, όταν το ανθρώπινο είναι αδύνατο, καταφεύγουν στην Παναγία για βοήθεια.

Επίσης είναι γνωστές οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης για να επικυρωθεί με υπουργική απόφαση η απόφαση της τότε διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την ονομασία του Νοσοκομείου, μετά από ομόφωνη απόφαση του σωματείου των εργαζομένων ( όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων) και της Ε.Ι.Ν.Α. η οποία τελικώς υλοποιήθηκε.

Δυστυχώς όμως πολλά παράδοξα συμβαίνουν τελευταία στον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και ασφαλώς οφείλει η Διοίκηση του Ιδρύματος να δώσει εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα εδώ και ένα μήνα με την επίκληση της οικονομικής κρίσης, κάποιοι αποφάσισαν αυθαίρετα να σβήσουν τις νυκτερινές ώρες τη φωτεινή πινακίδα, που αναφέρει την ταυτότητα του νοσηλευτικού Ιδρύματος και προσδιορίζει ουσιαστικά το σημείο που βρίσκεται. Επίσης από την προηγούμενη εβδομάδα, το τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος, έχει απαλείψει από την ηχογραφημένη αναφορά της ονομασίας του νοσοκομείου, το «Παναγία η Βοήθεια», καθώς επίσης σε ορισμένα υπηρεσιακά έγγραφα δεν αναγράφεται το πλήρες όνομα, γεγονός που προκαλεί ποικίλα ερωτήματα

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι η ονομασία του Νοσοκομείου σε «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών-Παναγία η Βοήθεια», αποτελεί κοινή υπουργική απόφαση, και όχι αυθαίρετη όπως αυθαίρετη είναι η άρση της ονομασίας του, θεωρώ αναγκαίο να λάβω νέα πρωτοβουλία για να συνεχίσει στην ονομασία του Νοσοκομείου και το όνομα «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Είναι μία πρωτοβουλία που εκφράζει τη συνείδηση και την επιθυμία εργαζομένων, νοσηλευομένων, συνοδών ασθενών και γενικά του κόσμου που άμεσα η έμμεσα σχετίζεται με το Π.Γ.Ν.Π. και ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Είναι διατεθειμένος να δώσει εντολή στην Διοίκηση του νοσοκομείου ο ίδιος, η δια μέσου των υπηρεσιών του Υπουργείου ώστε να φωτίζεται το νοσοκομείου με την πλήρη ονομασία του;

2 . Προτίθεται να δώσει εντολή να επαναφέρουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος, την ηχογραφημένη αναφορά της ονομασίας με το πλήρες όνομα;

3. Έχουν δοθεί επίσημες εξηγήσεις για αυτή την απόφαση από την διοίκηση του νοσοκομείου;

4. Γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου ποιοι είναι εκείνοι που απεργάζονται δικά τους σενάρια και αγνοούν υπουργικές αποφάσεις;

5.Μήπως είναι η κατάλληλη ώρα να αλλάξει η παρούσα διορισμένη διοίκηση λόγω της τεράστιας διοικητικής ανεπάρκειας της, που οφείλεται κυρίως στη μικροκομματική και πελατειακή της λογική, που ενδιαφέρονται μόνο για τα πολιτικά οφέλη από τη διαχείριση του νοσοκομείου;»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements