Πάτρα: Δύο ανθρωποκτονίες… ζητούν δολοφόνο

by sawamix

Δύο υποθέσεις που προκάλεσαν σάλο στην τοπική κοινωνία. Δύο υποθέσεις που -όπως αποδείχθηκε- στο μεγαλύτερό τους «κομμάτι» στηρίχθηκαν σε φήμες και διαδόσεις! Εκτός και αν όσοι τις χειρίστηκαν, δεν ήταν ικανοί να τις «δέσουν» ώστε να αποδείξουν το αληθές των ισχυρισμών τους…

Δύο ανθρωποκτονίες (Θοδωρής Παναγούλιας – Ανδρέας Παϊζης) δύο ένοχοι (Γιάννης Βάκρινος – Γρηγόρης Κατσώνης), δύο αθωωτικές αποφάσεις! Πίσω και από τις δύο υποθέσεις, αξιωματικοί της αστυνομίας που υποτίθεται τις είχαν «δέσει» και όχι μόνο οδήγησαν δύο αθώους στην φυλακή, αλλά τους προκάλεσαν και ανεπανόρθωτη -ίσως- βλάβη. Στην προσωπική, επαγγελματική τους ζωή, αλλά και στην υγεία τους.
Ο Ανδρέας Παϊζης                                                                                            Ο Θοδωρής Παναγούλιας

Ζούμε σε μία ευνομούμενη κοινωνία, υποτίθεται πως εμπιστευόμαστε τις Αρχές. Αν λοιπόν η Δικαιοσύνη δεν έχει πράξει αυτό που κατά την Αστυνομία όφειλε, θα πρέπει κάποιος να το πει! Και να είναι δημόσια μία τέτοια αναφορά. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δαχτυλάκι του.

Αν πάλι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, τότε αναμφίβολα έχουμε δύο δίκαιες δίκες με δύο σεβαστές αποφάσεις. Για τις ανθρωποκτονίες, Βάκρινος και Κατσώνης έχουν αποδοθεί λευκοί στην κοινωνία.

Ποιος όμως θα πληρώσει για τα χρόνια που κάθισαν στη φυλακή; Σχεδόν δύο χρόνια ο Γιάννης Βάκρινος και 3,5 ο Γρηγόρης Κατσώνης (έστω και αν καταδικάστηκε για άλλες υποθέσεις, για την περίπτωση της ανθρωποκτονίας του Ανδρέα Παΐζη είναι αθώος).

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά. Η κοινωνία της Αχαΐας, βασιζόμενη στις ανακοινώσεις της Αστυνομίας και στα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν είχε «βρει» τους δολοφόνους. Η Δικαιοσύνη απέδειξε πως και στις δύο περιπτώσεις όλα όσα βιώναμε, στηρίζονταν σε ένα τεράστιο λάθος! Σε ένα ψέμα. Ήταν φαίνεται οι εύκολες λύσεις έτσι ώστε να φανεί ότι η Αστυνομία είχε κάνει το υποτιθέμενο καθήκον της.


Μετά τις δύο αθωωτικές αποφάσεις η κοινωνία ζητά εξηγήσεις. Όχι μόνο επειδή δύο άνθρωποι «στιγματίστηκαν», ταλαιπωρήθηκαν, τους στερήθηκε η ελευθερία. Όχι μόνο επειδή οι οικογένειές τους ήσαν δακτυλοδεικτούμενες και υπέστησαν αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις! Αλλά επειδή δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς για το ότι πανεύκολα… μπορεί να βρεθούν με μία κατηγορία για κακουργηματική πράξη… στην πλάτη!

Εκτός των παραπάνω, δύο υποθέσεις εγκλημάτων παραμένουν ανεξιχνίαστες. Και όσο ο Γιάννης Βάκρινος και ο Γρηγόρης Κατσώνης βρίσκονταν πίσω από τα σίδερα, οι δολοφόνοι του Παναγούλια και του Παΐζη… γελούσαν με τους αστυνομικούς!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΚΡΙΝΟ
Έγραφαν τότε για τον Γιάννη Βάκρινο: «Στη Δικαιοσύνη οδηγείται πλέον, 6,5 μήνες μετά την τέλεση του εγκλήματος στις 30/7/06, η υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Θεόδωρου Παναγούλια, στο Διακοπτό, καθώς συνελήφθησαν στο Αίγιο, βάσει εισαγγελικού εντάλματος και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αράχωβας, υπό την εποπτεία του διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου, ο 49χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Βάκρινος και ο 21χρονος γιος του, Θανάσης.

Η δικογραφία εναντίον των κατηγορουμένων βρισκόταν από τις 15/2/2007 το πρωί στα χέρια του εισαγγελέα Αιγίου Ευριπίδη Νικολάου. Έτσι, αξιολογώντας τα στοιχεία, ο εισαγγελέας διέταξε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο όντως εκδόθηκε από τον ανακριτή και εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αίνιγμα της δολοφονίας του άτυχου νεαρού έλυσαν ουσιαστικά τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αθηνών, όπου είχε αποσταλεί υλικό από το σημείο όπου είχε βρεθεί ο νεαρός, αλλά και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

Εκεί εντοπίστηκε συγκεκριμένο εύρημα, που συνέδεε τα συγκεκριμένα πρόσωπα με τη δολοφονία και το οποίο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις Αρχές.

Αμέσως μετά από αυτό το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, ακολουθήθηκαν ταχύτατες διαδικασίες, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και γι’ αυτό το λόγο, τις προηγούμενες ημέρες, έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έκαναν λόγο για επιστημονικά ευρήματα, που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης». Αλήθεια, ποιος μπορεί να μας πει σήμερα… τι απέγιναν όλα αυτά τα «ευρήματα» και αν σε όσους τα είχαν βρει, έχουν αποδοθεί ευθύνες;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΣΩΝΗ
Η απόδοση κατηγορίας στον πρωταθλητή πυγμαχίας Γρηγόρη Κατσώνη για την περίπτωση δολοφονίας του Ανδρέα Παΐζη, είχε στηριχθεί σε φήμες και σε μία μαρτυρία του υποτιθέμενου προστατευόμενου μάρτυρα, o οποίος είχε καταθέσει ενόρκως πως ο Κατσώνης σε μία σειρά συνομιλιών του είχε εκμυστηρευθεί το ότι … «ήταν ο δολοφόνος του Παΐζη».

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρχε και μία δικογραφία (η οποία είχε συνταχθεί αμέσως μετά τη δολοφονία Παΐζη) η οποία μάλιστα κατά δήλωση του δικηγόρου Γιάννη Γκότση υποδείκνυε συγκεκριμένους υπόπτους.

«Γνωστά» πρόσωπα στην Ασφάλεια από αντίστοιχες υποθέσεις των Αθηνών. Η συγκεκριμένη δικογραφία εντάχθηκε στην καινούργια, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο υποτιθέμενος δολοφόνος είχε βρεθεί και όλες οι έρευνες είχαν ως κύριο πρόσωπο και στόχο τον Πατρινό πρωταθλητή πυγμαχίας. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν! Οι διαδόσεις το ίδιο! Κανείς, όμως, από όσους γνώριζαν τα πράγματα εκ των έσω δεν πίστευε τη «θεωρία» της Αστυνομίας.

«Μα είναι δυνατόν να εμφανιστεί κάποιος στην Αστυνομία και να πει: “Καλημέρα ανήκω σε εγκληματική οργάνωση και θέλω να καταγγείλω κάτι” και να λάβουν ως αυταπόδεικτα όλα όσα υποστηρίζει; Χωρίς να τα ερευνήσουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Γκότσης. «Πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με ένα άτομο που έχει καταδίκες, μία τέλος πάντως προσωπικότητα μηδενικού κύρους», πρόσθεσε.

Πηγή: dete
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements